Hem Tjejer Emellan

Tjejer Emellan

av admin

Tjejer emellan erbjöd en positiv och uppskattad verksamhet för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och integration. Målgruppen var tjejer i åldern 13 -20 år. Panncentralen utgick från en demokratisk tanke, där alla fick vara med och bestämma, där alla kunde få känna sig delaktiga och ha en röst.

Det arbetades med att stärka tjejerna utifrån en metod där tjejerna fick ”ett eget rum” – för samtal, diskussion, stöd, peppning och utveckling. Det fanns en tid i livet då detta kunde behövas för att stärka självkänslan samt bygga nätverk av nya kontakter.

Vad gjorde tjejer emellan-verksamheten?

Det var en öppen verksamhet där besökarna kunde träffas i grupper, gå på utflykt, resor, vardagschatta, gå på föreläsningar och arbeta med lovverksamhet.

Tjejer Emellan samverkade med Noaks Ark – Röda Korset, Föreningen RISK, Araby Park Arena, Kvinnor Emellan, Svenska kyrkan, Fritidsgårdarna, skolhälsovården, fältsekreterare, polisens ungdomsgrupp och Växjö kommun

Såhär sa en av medlemmarna:
– Nu är vi medlemmar i Flickaplattformen. Tillsammans blir vi starkare. Genom att vara medlem får vi ta del av nya kontakter, samarbeten, kompetensutveckling, tjejrelaterade seminarium och mycket mer.

Tjejer Emellan och ledaren fick den 4 juni stipendium från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige. För arbetet och engagemanget för att hjälpa unga tjejer att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter.