Hem Tjejer Emellan Historik

Historik

av admin

Värderingsövningar på Knutsgård. I samarbete med Växjö kommuns ledarskapsutbildning har Panncentralens ”Tjejer-emellan” haft 25 ungdomar som testat på olika värderings – och samarbetsövningar.

Ny termin med nya utmaningar! Tjejer emellans verksamhet byggdes på med fler öppna mötesplatser. Målet var att det skulle finnas bra aktiviteter -för tjejer, av tjejer med de stora livsfrågorna i fokus! Några av verksamheter var: mötesplats på Arabygården, Fagarbäcksfritidsgård, Lammhultsfritidsgård och Teleborgscentrum.

Första planeringsresan med Kärngrupperna gick till Malmö. Det var 26 st från fyra olika fritidsgårdar i Växjö, som under två dagar skulle diskutera och planera bla förhållningssätt, aktiviteter och testa våra egna gränser på Utmaningarnas hus.

Bakgrund

2008 kom intiativet till Tjejer Emellan från unga tjejers uttalande önskemål om en riktad verksamhet just för tonårstjejer. På olika arenor som hos skolsköterskor, fritidsgården, mötesplatser och i olika föreningar har tjejer uttryckt sitt missnöje och frågat efter en verksamhet som passar dem.

De uttryckte ” Varför får vi aldrig något, varför finns det inget för oss? För killar finns det massor av aktiviteter, vi vill också göra sådant vi är intresserade av”. Ett annat problem som tjejerna tog upp var att de inte tilläts gå till en verksamhet där det fanns killar, och många av tjejerna attraheras inte heller av den ordinarie fritidsgårdsverksamheten och är inte heller medlemmar i någon förening.

2009 beviljade Arvsfonden projektet Tjejer Emellan, och tre år framåt.

Målgruppen är flickor i åldern 13 – 20 år.