Hem Nyheter Ditt CV är ditt säljredskap som kan ge dig toppvinsten!

Ditt CV är ditt säljredskap som kan ge dig toppvinsten!

av admin

I samarbete med CVMakers.se

Vad är en CV, och vilket syfte ska den tjäna? En CV ska sälja en produkt till en köpare – och produkten är du. En CV är ett säljredskap som behöver högsta prioritet. Detta innebär att du i CV:n behöver matcha dina egenskaper och erfarenheter mot det arbetsgivaren söker och samtidigt tydliggöra vilka fördelar du kan ge arbetsgivaren – och hur dina fördelar kan bidra till att påverka arbetsgivarens resultat.

Att tänka på

Vad ska du tänka på när du skriver din CV? Det vanliga är att man skriver ett presentationsbrev som följs av betyg och de jobb man har haft, vilket kan vara både betalda jobb och ideella uppdrag+ i exempelvis föreningar.

Först behöver du förstå att din CV är ett säljredskap för dig själv och inte bara ett dokument där du radar upp dina kunskaper. Du behöver inleda med något som väcker intresse och där du har nyckelord i de inledande meningarna som passar in med arbetsgivarens behov och företag. Ja – du behöver läsa på lite om den arbetsgivare du söker jobb hos, oavsett om du söker som personal eller till ledningsgruppen är det viktigt att du vet vad du söker till. Då kan du också hitta rätt nyckelord att placera i din inledning som ska attrahera arbetsgivaren.

Den egna leveransen är också viktig att den kommer fram i inledande meningar. Här kan du visa hur du gör skillnad för arbetsgivaren, och hur din närvaro kan bidra till företagets resultat.

Bli bättre än konkurrenterna

Precis som alla produkter som ska säljas och väljas av en köpare, så väljs du eller någon annan på samma sätt av arbetsgivaren. Du har konkurrenter som också söker samma jobb, och det gäller att attrahera arbetsgivaren mer än dessa. Det finns utmärkt support att få hos företag som specialiserat sig på att ta fram attraktiva CV:s, exempelvis CV Maker som kan hjälpa till med snygga och säljande CV:s. Man kan få söka många jobb innan man träffar rätt – det är en utmärkt erfarenhet att söka – och söka igen!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar