Hem Nyheter Mötesplatser och aktiviteter i Göteborg

Mötesplatser och aktiviteter i Göteborg

av admin

För den som valt att vistas eller bo i Göteborg finns mycket att göra. Staden erbjuder en stor mängd olika kulturevenemang, nattklubbar, kaféer samt andra spännande aktiviteter och mötesplatser. Många aktiviteter är återkommande vilket lägger grunden till ett rikt socialt kulturliv.

Kultur i Göteborg

Göteborg har valt att satsa på ett brett kulturutbud för att skapa en attraktiv stad för lokalt boende och turister. Här finns kulturhus, muséer och konsthallar du kan besöka samt teatrar, musik- och dansscener. På Röhsska muséet kan du se konsthantverk och design, med mode från olika epoker. Du kan besöka Göteborgs konstmuseum, där ser du mästare som Rembrandt, Picasso, Carl Larsson och van Gogh. I Ostindiska huset från 1750-talet ligger Göteborgs stadsmuseum som har en av de största kulturhistoriska samlingarna i Sverige. Sjöfartsmuseet Akvariet har intressanta utställningar och spännande akvarier med fiskar, tångskogar och ett levande korallrev.

Om du föredrar att se på teater finns ett brett teaterutbud på Göteborgs stadsteater, Angereds teater, Backa teater och Stora Teatern. I stadens kulturhus sker en stor mängd skapande och möten mellan kreativa personer. Frölunda kulturhus erbjuder tedanser, musikarrangemang, filmföreställningar och teaterfestivaler.

Populära mötesplatser

Bland Göteborgs mest populära kaféer finns Café Husaren som alltid erbjuder nybakade bröd och croissanter. I staden finns även många mötesplatser och träffpunkter för äldre, som Mötesplats Guldheden, Mötesplats Askim och Mötesplatsen Mariaträffen Kungsladugård. Här kan deltagarna träffa nya vänner och vara med i olika sorters aktiviteter som bygger gemenskap och glädje. Har man energi till det och planerar lite, så finns det även flera sätt att anordna egna aktiviteter genom att hyra partytält, på så sätt slipper du att hyra en lokal.

Även stadens unga har egna mötesplatser där de kan hitta aktiviteter eller utveckla sina intressen. I Göteborgs fritidsgårdar finns möjligheten att skejta, starta band, ordna vernissage och dansa. Några av dessa är Backa fritidsgård, Bergums mötesplats, Guts – en mötesplats för tjejer och ”Fritidsgården på 1200 kvadrat” som erbjuder teaterscen, danssal och ateljé.

Evenemang i Göteborg

Varje år anordnas musikfestivalen ”Way Out West” i Slottsskogen. Här har musikaliska storheter som Håkan Hellström, Blur, Devo och Caroline Polachek underhållit besökarna. Under våren brukar Cirkus Brazil Jack hålla föreställningar på Heden, där de visar upp ett djurfritt program med enastående cirkuskonstnärer. Flygande trapetsartister samsas med akrobater på motorcyklar och tropiska ösregn i ett spektakulärt program. Göteborg brukar också hålla ett stort antal julevents med konserter och shower. Vid denna tid passar det bra att boka hotell i anslutning till underhållningen.

Liknande artiklar