Hem Nyheter Måla om eller tapetsera med K3 Måleri

Måla om eller tapetsera med K3 Måleri

av admin

I samarbete med k3maleri

Att tapetsera om är ett enkelt sätt att förnya hemmet. Det går ofta att genomföra med en inte allt för hög budget och kan förändra intrycket av ett rum avsevärt. Som du kanske har upplevt själv, är det dock inte helt enkelt att lyckas med tapetseringen eller målningen. Du behöver använda dig av olika tekniker beroende på vilken typ av tapet du väljer. Bor du runt Stockholm eller Uppsala kan du ta hjälp av k3maleri.se som jobbar just med tapetsering och målning. De hjälper dig med borttagning av gammal tapet samt fixar till underlaget för att få det mest optimala resultatet vid tapetsering och målning.

Fördelar med tapetsera om jämfört med att måla om 

Väljer du att tapetsera har du väldigt stora valmöjligheter när det kommer till vilken färg, textur och mönster du vill ha på dina väggar. Har du väggar som är ojämna är tapeter mer förlåtande än om du målar. 

Två av de vanligaste typer av tapeter 

Ska du tapetsera om behöver du först välja vilken typ av tapet du vill använda. Det finns två typer av tapeter som är väldigt vanliga att vi använder i våra hem. De är Non woven-tapet och papperstapet. 

Non Woven tapet 

Non Woven-tapet har flera namn. Den kallas också för Easy up-tapet. Anledningen till att den kallas det är på grund av att den inte sväller när den blir blöt. Tapeten är gjord av en blandning av konstfibrer och cellulosa. Använder du dig av denna typ av tapet kan limmet appliceras direkt på väggen vilket är en klar fördel då det blir lättare att arbeta. 

Papperstapet 

Den absolut vanligaste typen av tapet som används länge är pappertapeten. För att sätta upp papperstapet behöver du gå igenom fler steg jämfört med non woven-tapet. Du limmar på våden och låter den svälla. När du sedan sätter upp tapeten torkar den och drar ihop sig. Fördelen med papperstapeter är att de är mycket billigare än andra tapet-typer.  

Vilken tapet du än väljer att använda krävs det mycket planering och förarbete. Vi själva är inga hejare på att varken tapetsera eller måla så för att få ett så bra resultat som möjligt föredrar vi att anlita kunniga och erfarna personer som sköter jobbet så att vi kan fokusera på att njuta av slutresultatet. Som tidigare nämnt är K3 Måleri ett företag som utför tjänster inom målning och tapetsering. De håller till i Stockholmsområdet och Uppsala och har hjälpt kunder att förnya och förbättra sina hem i många år. Funderar du på att tapetsera eller måla om kan du enkelt kontakta dem genom deras hemsida för att få en kostnadsfri offert. 

Liknande artiklar

Lämna en kommentar