Hem Nyheter Snygga vita tänder som bländar – kan du också få det?

Snygga vita tänder som bländar – kan du också få det?

av admin

Hur många vet att tandhygienen påverkar den fysiska hälsan?
Alla får tandsten och orenheter på tänderna, hur mycket som uppstår varierar från person till person – men vi kan i alla fall med säkerhet konstatera att det är viktigt att hålla tänderna rena.

Fickor i munnen

Det finns fickor i tandköttet och dessa behöver rengöras ordentligt av tandhygienisten. Om bakterier letar sig ner i tandköttsfickorna blir de djupare, och i värsta fall tar sig bakterierna ända ner till tandroten. Att hålla fritt från bakterier är viktigt. Idag använder man ultraljud eller laser för att kunna göra rent ordentligt.

Gnistrande vita tänder

Förutom rena och snygga tänder är ett vanligt önskemål också vitare tänder. Ett gnistrande vitt leende! Det bästa är att det kan avhjälpas. Tandblekning är en beprövad metod och när du väljer en professionell metod kan du känna dig trygg i att få ett gott resultat utan några skador på dina tänder. Hur bra det blir beror på de nyanser du har i tänderna från början, och vad du önskar nu. Det finns flera olika metoder från att bleka tänderna hemma med gel, blekningspenna eller med strips till professionell behandling. Priserna varierar från ett par hundra lappar och upp till cirka 5 000 kronor.

Steg i professionell tandblekning

Tandblekningen inleds med en förundersökning av tandläkare som kontrollerar att dina tänder är friska. I nästa steg görs en avgjutning av dina tänder och en plastskena gjuts. Dessa provas hos tandläkaren som justerar dem om det behövs. Planen läggs upp för att säkerställa ett gott resultat samt säkerhet i utförandet, en sådan plan kan vara individuell och du instrueras av tandläkaren. Du får därefter ta med plastskenor och blekgelen hem. När behandlingen är klar görs med fördel en fluorbehandling av tänderna. Spara plastskenorna – de kan återanvändas. En blekning beräknas hålla cirka 2 år, men även detta kan vara individuellt. Undvik kaffe eller annan ”fläckbildande” kost om du vill skydda dina vita tänder. Och besök tandhygienisten!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar