Hem Nyheter Mjäll: Vad det är och hur du blir av med det

Mjäll: Vad det är och hur du blir av med det

av admin

I samarbete med mjallbusters.se

Lider du av mjäll? I så fall är du inte ensam. Mjäll är ett vanligt hårbottenproblem som drabbar miljontals människor världen över. I den här artikeln går vi igenom vad mjäll är och hur man kan förebygga mjäll.

Vad är mjäll?

Mjäll är ett vanligt problem i hårbotten som drabbar miljontals människor världen över som orsakas av en sorts jästsvamp som finns överallt på huden hos vuxna. Symtom på mjäll är klåda, små vita fjäll i håret och hårbotten och rodnad i hårbotten. Mjäll kan oftast behandlas med ett bra schampo som är speciellt framtagen för att motverka mjäll.

Hur kan man förebygga mjäll?

Det finns flera sätt att förebygga mjäll. Ett av de bästa sätten är att hålla hårbotten ren och fri från oljor och döda hudceller. Detta kan du göra genom att exempelvis tvätta håret regelbundet med ett bra schampo mot mjäll. Ett annat sätt att förebygga mjäll är att hålla ditt hår och din hårbotten återfuktad. Det kan du göra genom att använda ett bra, återfuktande schampo samt balsam efter att du schamponerat håret.

Schampo mot mjäll

Det är viktigt att man använder ett bra och effektivt mjällschampo, som exempelvis mjällschampo från Mjällbusters. Mjällbusters är ett svensktillverkat schampo som är speciellt framtaget för att bekämpa mjäll. Det har en formula som är återfuktande och vårdande för håret, hjälper till att eliminera torr hud och klåda och lämnar din hårbotten ren och frisk. Mjällbusters schampo är tillräckligt skonsam vilket gör det till det perfekta valet för personer med mjäll i alla åldrar.

Undvik produkter som innehåller olja och alkohol

Du bör undvika alla vax och geléprodukter som innehåller alkohol då alkohol kan torka ut huden och förvärra symptomerna. Du bör också undvika att använda produkter som innehåller olja eller fett, eftersom dessa kan leda till att mjäll utvecklas.

Skippa tajta mössor

Slutligen kan du också förebygga mjäll genom att undvika mössor och kepsar som sitter helt tätt inpå huvudet.

Liknande artiklar

Lämna en kommentar