Hem Nyheter Solceller för företag

Solceller för företag

av admin

Solceller är ett utmärkt sätt att spara pengar på lång sikt, genom att producera egen solel och på så sätt vara mindre känslig för prisrörelserna på elmarknaden. Med hjälp av solceller för företag kan du driva din verksamhet med ren, förnybar energi från solen. Det är inte bara bra för miljön, utan kan också spara mycket pengar på dina elräkningar.

Solceller blir mer och mer prisvärda, och det finns en mängd olika finansieringsalternativ som hjälper dig eller ditt företag att finansiera installationen av solceller. Det finns inga skattereduktioner för företag men är du privatperson kan du få upp till 50% skattereduktion på material och installation.

Att ta reda på innan man installerar solceller

Om du är intresserad av att installera solceller på ditt hus bör du först göra en research. Följande frågor hjälper dig att avgöra om solceller är rätt val för ditt hem.

1. Vad är min nuvarande förbrukning?

Din nuvarande förbrukning är den viktigaste faktorn för att avgöra om solenergi kan komma att vara en bra investering på lång sikt. Du måste veta vad dina maskiner förbrukar och hur ofta du använder dem.

2. Hur mycket pengar kan jag spara?

Ekonomiska incitament – Dina elkostnader beror på ett antal faktorer, t.ex. hur mycket ström dina maskiner använder eller vilken tid på dygnet du använder dem (beroende på elavtal). Om du producerar mer energi med solceller än vad du förbrukar totalt under dagen så kan du sälja överskottet tillbaka till ditt elbolag.

3. Hur mycket solljus får jag?

Du bör, på ett ungefär, ta reda på hur mycket sol ni kan få per år. Solcellspaneler är effektiva i regioner med mycket sol. Solceller fungerar bra i stora delar av Sverige, eftersom Sverige har bra förutsättningar för solenergi.

4. Hur stort system behöver jag?

Du måste också veta hur mycket ström du förbrukar och vilken storlek på solcellssystemet du bör köpa. Du kan hitta den här informationen genom att titta på dina elräkningar under de senaste åren. Även ditt elbolag bör kunna ge dig denna information.

Slutsats

Sammanfattningsvis är solceller ett utmärkt sätt att minska dina energikostnader och spara pengar på lång sikt. Det är bra för miljön och kan dessutom vara en bra ”selling point” för ditt företag. Dessutom, ju dyrare el på marknaden, ju bättre investering är solceller. Om du är intresserad av att installera solceller bör du göra din research först. Det finns många olika alternativ, så du måste hitta det som är rätt för dig. Solenergi kan spara dig mycket pengar i det långa loppet, så det är definitivt värt att överväga.

Liknande artiklar