Hem Nyheter Gör underverk för kroppen med massage

Gör underverk för kroppen med massage

av admin

Spända muskler och stel nacke är något som vi alla upplever då och då. Ett bra sätt att bli av med denna typ av smärta och stelhet är att gå på massage. Förutom att du blir av med obehag, har massage även många andra fördelar.

Positiva effekter av massage

När du blir masserad, och vid positiv beröring överlag, frigörs ett hormon som heter oxytocin. Detta hormon kallas även lugn- och ro hormonet och vid utsöndring påverkas kroppen på många bra sätt som:

  • Lindrar smärta
  • Påskyndar läkning av sår
  • Sänker blodtrycket och pulsen
  • Minskar mängden stresshormon i kroppen

Lindra huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt problem som många lider av. Det många inte tänker på är att huvudvärk ofta beror på spänningar i nacke och axlar. Med massage kan du mjuka upp musklerna och bli av med din huvudvärk.

Ökad blodcirkulation

Massage hjälper till att öka blodcirkulationen i kroppen vilket i sin tur har många hälsofördelar, både psykiskt och fysiskt. Det ger bättre rörlighet i dina muskler och leder. En ökad blodcirkulation gör även att din kropp lättare kan ta hand om stresshormon och inflammationer.

Massage mot muskelsmärta

Har du problem med muskelsmärtor är massage ett mycket effektivt sätt att bli av med dem. Att använda behandlande massage som friskvård är vanligt men det är viktigt att du går till en erfaren massageterapeut. 

Motverka depression

Är du ofta stressad kommer halterna av stresshormonerna kortisol och noradrenalin att öka i kroppen. Detta kan leda till depression och sömnsvårigheter. Massage gör att bra hormoner som serotonin och endorfin utsöndras vilket motverkar just depression och oro.

Massage stimulerar också utsöndringen av dopamin som är avgörande för ett gott humör.

Minskar risken för infektioner

Stress är en faktor som minskar immunförsvarets funktion – därför blir det svårare att bekämpa infektioner när du är stressad. Massage stimulerar immunförsvaret och hjälper din kropp att hålla sig friskare genom att minska stressen.

Hjälper till att bekämpa celluliter

När du får massage förbättras blodcirkulationen, vilket sätter fart på ämnesomsättningen och minskar fettinlagringen i kroppen som helhet samt på enskilda områden som lår, armar eller mage.

Letar du efter en bra massagelong?

I Sverige kan du hitta flera bra massagesalonger, beroende på vart du bor. För dig som söker massagesalong i Stockholm är Sthlm Physique, som erbjuder bl.a. klassisk, idrotts- eller gravidmassage ett bra ställe att gå till. Om du letar efter en bra massage som hjälper dig att slappna av och bekämpa stress är det här stället att gå till. De har erfarna massageterapeuter som ger dig en massage som är anpassad efter dina behov. Vare sig du är ute efter smärtlindring, bättre sömn eller bara vill känna dig mer avslappnad kan massage på Sthlm Physique göra underverk för din kropp och ditt sinne.

Liknande artiklar