Hem Nyheter Tandblekning

Tandblekning

av admin

I samarbete med tandblekning.nu

Är det bara jag eller känns det som att allt syns bättre när våren och sommaren kommer? Även det som man vill att ingen annan ska se, som gula eller missfärgade tänder. Tyvärr är ju inte mina favoritdrycker det allra bästa för att just hålla de där missfärgningarna borta. Varken kaffet eller rödvinet hjälper till på den fronten och häromdagen kändes det som att nog fick vara nog när jag såg en bild på mina tänder när den starka vårsolen belyste just de sämsta vinklarna. Där och då var det bara att bestämma sig. Jag ska inte bara klaga som vanligt utan faktiskt göra något åt det och testa att bleka tänderna. Det känns som den perfekta tajmingen inför sommaren, men att hitta vilken sorts blekning jag ska använda är inte precis gjort i en handvändning. Att göra en tandblekning på en klinik kostar avsevärt mycket mer än att göra en tandblekning hemma och i många fall kan du uppnå samma resultat hemma som på en klinik.

Vad är det som gör tänderna gula?

Med åren som går försämras din emalj och blir tunnare. Detta gör att det mörka tandbenet som finns innanför emaljen syns mer och mer det är inget som du kan stoppa. Du kan däremot sakta ner processen genom i största möjliga mån undvika saker som skadar din emalj som till exempel:

  • Kaffe
  • Te
  • Vin
  • Juice
  • Snus
  • Cigaretter

Se till att alltid borsta tänderna två gånger om dagen och skölj munnen ofta med vatten. Har du redan gula tänder precis som jag så kan man göra tandblekning hemma för att på ett enkelt och smidigt sätt att få vitare tänder.

Tandblekning hemma

Det finns en hel del företag som säljer tandblekningskit där det används alldeles för starka medel som faktiskt förstör emaljen vid blekning. För att undvika detta är det alltid bäst att jämföra de olika alternativen som finns och kolla upp innehållet så att du säkerställer att du inte råkar skada dina tänder. Då det kan vara svårt att hålla reda på vilka ämnen som är bra för dina tänder och vilka som inte är, finns det guider som på ett ställe jämför alla tandblekningskit på marknaden, både när det gäller innehåll men även pris. Använd dig av en jämförelsesajt för att hitta vilket eller vilka kit som passar bäst för dig när du ska utföra en tandblekning hemma.

Funderar du på att bleka tänderna hemma bör du vara noga med att läsa på och göra din research. Starka ämnen kan ge skador på din emalj och orsaka ilningar om man har otur och väljer fel sorts tandblekning men har du gjort din research, jämfört de olika typer av tandblekning som finns på marknaden och hittat en tandblekning som passar dig kan du få fantastiska resultat som gör att du känner dig mer trygg i ditt leende. 

Liknande artiklar

Lämna en kommentar