Hem Nyheter Elavtal – Hur du hittar det bästa elavtalet

Elavtal – Hur du hittar det bästa elavtalet

av admin

Sponsrat inlägg av elavtaldirekt.se

Ska du flytta till nytt boende behöver du tänka på vad för typ av elavtal du vill teckna. Det finns i nuläget över 150 bolag som erbjuder olika typer av elavtal som har olika fördelar och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Vi har listat några faktorer som du behöver ta ställning till för att du ska teckna ett så bra elavtal som möjligt.  

Välj mellan fast eller rörligt elavtal 

När du tecknar ett elavtal får du oftast valet att välja ett rörligt eller fast elpris. Ett rörligt elpris innebär att din kostnad för elen varierar beroende på din elförbrukning. Ett fast elpris innebär att du betalar en fast kostnad varje månad oberoende av hur mycket eller lite el du använder. Det finns fördelar med både fast och rörligt pris.  

  • Fast elpris passar dig som vill ha koll på dina utgifter varje månad och inte råka ut för några oförutsedda kostnader.  
  • Rörligt pris har visat sig bli billigare i längden jämfört med fast pris men kostnaden kan då variera från månad till månad och det är svårt att förutse hur mycket du kommer behöva betala. 

Kolla upp bindningstider och uppsägningstid  

Ska du teckna ett nytt elavtal är det bra att hålla koll på vad för villkor som gäller för elavtalet. De allra flesta avtal du skriver upp dig på har bindningstid och även en uppsägningstid. Har du bindningstid på ditt elavtal kan du behöva betala en extra kostnad om vill byta elavtal eller säga upp ditt avtal i förtid. Det är därför bra att kolla upp detta innan du skriver på något.  

Hitta rätt elavtal 

Det finns en hel del olika bolag som erbjuder olika typer av elavtal och elpriser. För att se till att du tecknar ett elavtal som passar just dig och ditt hushåll är det bra att jämföra elavtalen. En vanlig missuppfattning som folk har är att det inte skiljer sig mycket i pris mellan bolag och avtal men det är något som inte stämmer. Det kan skilja så mycket som upp till 1400 kr beroende på hur hög elförbrukning du har. Du kan jämföra elavtal hos Elavtaldirekt.se för att hitta rätt elavtal för dig. 

Ha koll på detta innan du tecknar ditt elavtal så säkerställer du att du skaffar ett elavtal som är förmånligt för dig och dina behov. 

Liknande artiklar

Lämna en kommentar